Zwanger en verlof

Zwangerschapsverlof, goed geregeld

Elke Nederlandse vrouw heeft tegenwoordig recht op zestien weken betaald zwangerschaps- en bevallingsverlof. Als je in dienst bent bij een werkgever, maar ook als je zelfstandige bent. Dit blijft zo. Een eerder voorstel om het verlof te verlengen tot achttien weken is van de baan.

Uitkering

Je werkt 16 weken niet, zodat je in die periode rustig kunt bevallen en na de bevalling niet gelijk weer aan het werkt hoeft. Om die periode financieel te overbruggen krijg je  een uitkering die in principe net zo hoog is als je salaris.

De datum waarop het zwangerschapsverlof ingaat, is afhankelijk van de uitgerekende datum. Je kunt vanaf zes weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum verlof opnemen. Dat moet in ieder geval vier weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum.

Beval je na de uitgerekende datum? Dan krijg je langer verlof: de periode tussen de uitgerekende bevallingsdatum en de daadwerkelijke bevallingsdatum worden bij je 16 weken opgeteld.

Mag je weer eerder gaan werken? Ja. Je hoeft geen zestien weken verlof te nemen. Maar je bent wel verplicht om 42 dagen verlof op te nemen.

Als je ondernemer bent

Ook als zelfstandige heb je sinds 4 juni 2008 recht op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering van minimaal zestien weken. De uitkering die je krijgt volgens de Zelfstandig en Zwanger-regeling (ZEZ-regeling) is minimaal het wettelijk minimumloon. Dit geldt voor ondernemers, maar ook als je meewerkende echtgenote van een zelfstandig ondernemer bent of vrouwelijke beroepsbeoefenaars zonder arbeidsovereenkomst of vrouwelijke directeur-grootaandeelhouder.

Hoeveel krijg ik?

De hoogte van de uitkering die je krijgt als zelfstandige staat niet vast. Deze hangt af van de winst die je hebt gemaakt of het aantal uren dat je als zelfstandige gewerkt hebt in het jaar vóór het jaar waarin de uitkering wordt uitgekeerd. Heb je in het voorafgaande jaar minimaal 1225 uren als zelfstandige gewerkt, dan gaat het UWV ervan uit dat je ten minste het minimumloon hebt verdiend. Je hebt dan recht op een uitkering van 100% van het bruto wettelijk minimumloon.

Meer informatie?

Kijk op www.szw.nl, de website van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *