Wat te doen met opa en oma?

Als papa en mama even samen een dagje weg willen, dan kunnen de kinderen vaak naar opa en oma. Maar hoe maak je nu een hele dag vol bij opa en oma als het bijvoorbeeld slecht weer is buiten?

Onderneem leuke dingen

Een dagje de hort op is voor veel kinderen vaak al leuk. Als je hele jonge kinderen bij opa en oma laat logeren kan je voorstellen dat ze een van de volgende dingen samen gaan doen:

  • Naar de dierenboerderij de dieren voeren
  • Naar de speeltuin
  • Een ritje met de trein
  • Samen naar het bos blaadjes zoeken, of op het strand schelpjes zoeken
  • Kijk eens wat er in de buurt allemaal voor kinderactiviteiten zijn

Als de kinderen wat ouder zijn kan je bijvoorbeeld een dagje naar een pretpark gaan. Kinderen vinden het heerlijk om overal in te gaan en opa en oma zouden eventueel kunnen wachten aan de zijkant. Ook is het natuurlijk een leuk idee om naar een binnenspeeltuin te gaan. Hier kunnen de (groot) ouders vaak rustig zitten en de kinderen kunnen al hun energie kwijt.

Ook museums kunnen zeer leuk zijn voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het museum CORPUS en Scientific Centre Nemo. In deze musea hoeven kinderen niet alleen maar te kijken, maar kunnen zij ook deelnemen aan de vele activiteiten die er zijn.

Samen eten maken

Laat de kinderen helpen met het maken van eten. Doe eerst samen boodschappen en laat de kinderen kiezen wat ze willen eten. Als je het eten gaat koken laat ze helpen met bijvoorbeeld het eten omdraaien, alles bij elkaar gooien en noem maar op.

En als het tijd is om te gaan slapen, is het natuurlijk leuk om elkaar spannende verhalen te vertellen.

Heb je zelf nog leuke ideeën? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *