Wat heb je nodig voor een babykamer?

Voor de komst van een baby moet je natuurlijk de nodige voorbereidingen treffen, zo ook voor in de kinderkamer. Wordt het een roze baby kamer, een blauwe of kies je liever voor neutrale kleuren?

De stijl van de kinderkamer

batus-room-573455-mWordt het een meisje en ga je voor roze? Wordt het een jongen en kies je dan voor blauw? Liever neutrale kleuren en de kamer opfleuren met kleurrijke accessoires? De stijl van de kinderkamer hangt af van je eigen smaak. Kies kleuren waar jij je zelf het fijnst bij voelt.

Weet je nog niet goed wat je nu precies wilt qua stijl en kleuren? Maak dan een fotocollage. Blader eens wat tijdschriften door en knip alles uit wat je leuk vindt. Doe ook inspiratie op via het internet. Print alles uit en leg het bij elkaar! Dit geeft je een beter beeld van wat je leuk vindt en zo behoudt je beter het overzicht.

Het uitkiezen van meubels

Begin al op tijd met het uitzoeken van de meubels voor de kinderkamer. Zo voorkom je dat je met onvoorziene wachttijden zit! Probeer de kamer ook al een tijd van te voren te verven. Je wilt natuurlijk niet dat de kleine moet slapen in de verfdampen.

De meubels die in iedere babykamer thuis horen zijn een commode, een wiegje of ledikantje en een kledingkastje.

Commode

Een commode hoort in de babykamer. Je verschoont je baby op de commode en je trekt je baby andere kleertjes hier op aan. Meestal zitten er in een commode kastjes waar je handig de luiers, kleertjes en andere spulletjes in op kunt bergen!

Zorg bij een commode wel dat hij ongeveer tussen de 90 en 105 cm hoog is. Als dit niet zo is kan je last krijgen van je rug en dit wil je natuurlijk niet. Kies ook voor een aankleedkussen waarvan de kanten wat hoger zijn. Zo voorkom je dat je baby gaat rollen.

Wiegje of ledikantje

Kies je voor een wiegje of ledikantje? Een wiegje is wat kleiner dan een ledikantje en kan je ook gemakkelijk naast je neerzetten als je baby’tje pas geboren is. Ook is een wiegje wat knusser, dit kan fijner zijn voor de baby. Wel groeien baby’s sneller uit een wiegje dan uit een ledikantje.

Je hoeft je baby natuurlijk niet perse in een wiegje te laten slapen. Een baby kan ook vanaf dag 1 in een ledikantje slapen op zijn eigen slaapkamertje. Het is maar net wat je zelf het fijnste vind!

Kledingkastje

Een kledingkastje in de babykamer is niet noodzakelijk. Het kan zo zijn dat de babykamer niet groot genoeg is en hier dus geen kledingkastje in past. Mocht je hier wel de ruimte voor hebben dan is het een aanrader!

In de kledingkast kan je natuurlijk niet alleen maar kleertjes opbergen, maar het is ook handig om eventueel speelgoed in op te bergen. Zo houd je de kamer makkelijker netter wat weer voor een rustigere sfeer zorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *