Voorzorgsmaatregelen bij het badderen

Veilig in bad met je kind

Even met je kind badderen. Het klinkt makkelijker dan het is. Maar er komt nog veel bij kijken om de baddertijd zo veilig mogelijk te laten verlopen.

  1. Laat je kind nooit alleen tijdens het badderen.
  2. Breng antislipmaterialen aan in het bad.
  3. Monteer een badkraanbeschermer.
  4. Zorg voor een badthermometer.
  5. Gebruik een thermostaatkraan.

1) Laat je kind nooit alleen tijdens het badderen

Voorzorgsmaatregelen_bij_het_badderen

Zorg ervoor dat je kind nooit zonder toezicht in bad zit. Het klinkt makkelijker dan gezegd. Maar het is echt levensgevaarlijk om je kind alleen te laten wanneer hij in bad zit. Er zijn wat tips waardoor het makkelijker is om niet weg te hoeven uit de badkamer.

  • Zorg ervoor dat alle benodigdheden binnen handbereik zijn.
  • Doe geen ander huishoudelijk werk wanneer je kind in bad zit.
  • Leg de telefoon naast je of neem hem niet op.
  • Laat nooit een ouder kind op je kind passen. Ook geen zussen of broers.

2) Breng antislipmaterialen aan in het bad

De ondergrond van het bad is glad. Zorg ervoor dat je kind niet kan uitglijden. Hij zou zo zijn hoofd kunnen stoten en onder water belanden. Dit doe je met antislipmaterialen. Je hebt verschillende soorten. Voor je kind zijn de fantasiefiguren het leukste. Zo kan je antislip vissen op de ondergrond van het bad plakken. De vissen dienen dan zowel bescherming als speeltjes.

3) Monteer een badkraanbeschermer

Als je zelf in bad zit stoot je gemakkelijk tegen de badkraan. Dit geldt hetzelfde voor je kind. Zo kunnen er ook ongelukken ontstaan. Monteer daarom een badkraanbeschermer. Het is een opblaasbare hoes die je om iedere badkraan kan schuiven. Zo beperk je de klap als je kind tegen de badkraan aanstoot en verminder je het gevaar wanneer je kind uitglijdt.

4) Zorg voor een badthermometer

In plaats van met je elleboog de temperatuur van het bad te controleren kan dat ook met een thermometer. Zo meet je de precieze temperatuur en weet je zeker dat je kind zich niet zal verbranden. De temperatuur waarbij je kind zich het prettigst voelt is 37ºC. Dit is tevens de lichaamstemperatuur. Maar laat de temperatuur niet kouder zijn dan 36ºC en niet warmer dan 38ºC. Er kan dan onderkoeling en verbranding optreden. Zorg dus voor een badthermometer die de temperatuur nauwkeurig aangeeft.

5) Gebruik een thermostaatkraan

Een thermostaatkraan dient als beveiliging voor de kinderen en gemak voor de ouder. Als ouder kan je zien hoe warm het water is als je het aanzet. Maar je moet de temperatuur alsnog checken op de badthermometer voor de zekerheid. Maar de thermostaatkraan is erg handig als kinderbeveiliging op de temperatuur van het water. Want de kinderen kunnen zo zelf het water niet warmer of kouder zetten wanneer ze in bad zitten.

Maak gebruik van deze voorzorgsmaatregelen en baddertijd zal een stuk veiliger zijn!

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *