Verschillende types boxen

Er zijn verschillende soorten boxen.

Verstelbare bodem

Deze box is handig in de eerste maanden. Ouders hoeven niet diep te bukken en het kind ligt niet op de tocht. Alleen kinderen tot een gewicht van 8 kilogram mogen in een box met verhoogde bodem gelegd worden. Daarna wordt de bodem verlaagd. De bodem moet op de laagste stand staan als het kind wil gaan staan.

Spijlenbox

BoxDe spijlen van de box kunnen steun bieden aan het kind bij het zitten. Het kind kan zich ook leren hieraan op te trekken. Het is goed mogelijk voor het kind om in box om zich heen te kijken.

Netbox

Het net van de box is fijnmazig gemaakt, zodat het kind niet in de mazen kan blijven hangen. Kinderen kunnen wel minder goed zien door het net. Ze hebben ook geen steun om zich eraan op te trekken. De netbox is niet erg zwaar en kan gemakkelijk mee worden genomen naar logeeradressen.

Inklapbare box

Deze box is handig voor kleine ruimtes. Er kunnen echter wel soms kieren zitten tussen de bodem en het frame, wat een gevaar voor beklemming kan opleveren. De box moet helemaal uitgeklapt zijn voordat het kind erin wordt gezet. Anders kan de box met kind erin inklappen.

Box met wieltjes

Twee wieltjes zijn voldoende om de box te kunnen verplaatsen. Bij een box met vier wielen moeten de wielen geblokkeerd kunnen worden om wegrollen te voorkomen.

Als er een lade onder de bodem van de box zit, kunt je daar speelgoed in opruimen.

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *