Veiligere keuken met het fornuisrekje

Een veel voorkomend ongeval in de keuken is bij kinderen de verbrande handjes en vingers. Kinderen zijn erg nieuwsgierig en kunnen daardoor zonder dat ze het doorhebben groot gevaar opzoeken. Zo is verbranding erg gevaarlijk en tekent je voor de rest van je leven.

Verbranding

Verbranding bij kinderen gebeurt voor het grootste deel in de keuken. Daar is nou eenmaal de grootste kans om in aanraking met vuur en hete spullen te komen.

Veiligere_keuken_met_het_fornuisrekje

Hou daarom je kind(eren) altijd goed in de gaten wanneer ze in de keuken zijn. Maak ook goede afspraken met je kind(eren) over de spullen waar ze wel en niet aan mogen komen. En vertel ze de gevaren van vuur. Want verbranding is levensgevaarlijk voor ieder mens.

Mogelijke verbrandingen

Het kind kan zich op verschillende manieren verbranden.

  • Hand(en) op de kookplaat.
  • Vinger(s) bij de kookpit die aanstaat.
  • Hand(en), vinger(s) aan een hete pan
  • Omlaag trekken van een pan.
  • Het water van een overkokende pan op zich krijgen.

Het fornuisrekje

Er is een oplossing bedacht om de bovenvermelde mogelijke verbrandingen tegen te gaan. Het fornuisrekje. Dit rekje zorgt ervoor dat er geen handen of vingers in de buurt kunnen komen van het fornuis. En het rekje zorgt ervoor dat de vloeistoffen die er op het fornuis komen op het fornuis blijven. Zo kan een pan die overkookt nooit een kind verwonden, want het water blijft binnen het fornuisrekje.

Het fornuisrekje wordt op het fornuis gemonteerd. Dit met behulp van rails die je bevestigd aan het fornuis. Zo kunnen de rekjes erop gezet worden, waardoor het handig afneembaar is. Zo kan je de rekjes gemakkelijk schoonmaken.

Het is verkrijgbaar bij verschillende winkels in verschillende formaten en kleuren. Zo heeft elk fornuis zijn eigen afmetingen en zijn eigen soort fornuisrekje.

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *