Uiterlijk

Investeren in een stralende lach

Die ene spijkerbroek, die gave schoenen, dat vette vest. Pubers willen er graag goed uitzien. Een stralende lach is misschien nog wel veel belangrijker voor een mooie uitstraling. Toch hebben pubers de neiging om hun gebit juist niet de prioriteit te geven die het verdient.  Als ouder heb je niet altijd meer zicht op de mondhygiene van je kind. Gelukkig houden de tandarts en vaak ook de orthodontist een en ander ook in de gaten.

Tips voor de dagelijkse verzorging:

  • Is een prachtige mond met tanden, ook later, nog een ver van mijn bed show voor je kind? Wijs je puber er dan op dat een schoon en verzorgd gebit bijdraagt aan een frisse adem. Dat vinden jongeren namelijk wél erg belangrijk!
  • Kies een tandenborstel waarvan de haren niet te stijf zijn. De puntjes van de haren moeten afgerond zijn, zodat ze het tand­vlees zo min moge­lijk irrite­ren. Belangrijk is ook dat een tandenborstel goed in de hand ligt. Elektrisch poetsen geeft in minder tijd meer effect. De kleine, ronde borsteltjes en de roterende beweging garanderen een schoner gebit, vooral helemaal achter in de mond.
  • Echt schoon wordt een gebit niet met alleen maar poetsen, zeker niet met een beugel. Want daar blijven etensresten erg makkelijk aan hangen. Mondwater weekt tandplak los en versterkt het tandvlees.
  • Flossen met draad of tape haalt ook de tandplak tussen tanden en kiezen weg, zelfs als deze dicht op elkaar staan. Bij tanden en kiezen met meer ruimte ertussen kunnen tandenstokers en vooral ragers tandplak goed verwijderen.
  • Kauwgom is een prima keus. Kauwen op suikervrije kauwgom met xylitol stimuleert de speekselaanmaak. In een gezonde mond is speeksel onmisbaar.

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *