Knuffeldoekjes, tutdoekjes, knuffellapjes… een aantal tips

Knuffeldoekjes: een aantal tips over de aankoop en het gebruik van een tutdoekje

In het vorige artikel op dit blog zijn al een aantal tips gegeven over het gebruik van een knuffeldoekje. Baby met knuffeldoekjeInmiddels is al een tijdje verstreken, en hebben wij ons assortiment in knuffeldoekjes uitgebreid en twee nieuwe webshops naast Kinder-Produkten.nl opgericht: www.knuffeldoekje-online.nl voor exclusieve knuffeldoekjes, en www.tuttle.nl heeft een breed assortiment met niet alleen knuffeldoekjes, maar ook duimpopjes en gewone knuffels.

De tips: hoe ga ik zo goed mogelijk met een tutdoekje om?

De aankoop

– Is uw kindje oud genoeg? Kies samen een knuffeldoekje! Hij of zij moet er immers aan gehecht worden!

– Koop meteen een reserve, en niet erna! Dit heeft te maken met de geur; uw kindje raakt niet alleen aan het tutpopje gehecht maar ook aan de geur! Wissel de reserves af.

Het gebruik

– Om op de vorige tip verder te gaan: leer uw kindje zo vroeg mogelijk aan dat het knuffeldoekje ook gewassen moet worden. Zo staat uw kleintje niet voor een verrassing als het doekje opeens anders ruikt!

– Laat uw peuter elke avond zijn dag aan het doekje vertellen. Zo heeft u zelf eventjes rust en leert u uw peuter om zijn ervaringen van de dag te verwerken en te structureren. U komt er zelf waarschijnlijk achter dat sommige gebeurtenissen een hele grote impact hebben; dingen die u niet had verwacht.

– Maak foto’s! Als u op reis gaat met uw kindje (én het knuffeldoekje natuurlijk); laat het doekje poseren als u aan het ‘sightsee-en’ bent. Later kunt u daar een hartstikke leuk foto album van maken met het knuffellapje voor de Eiffeltoren, de Big Ben, de Taj Mahal of het Empire State Building.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *