Stoppen met foppen

Afkicken van de fopspeen, een unieke methode

Een fopspeen is handig om baby’s tevreden te houden. Maar wat doe je als je peuter of kleuter er maar niet mee mee wil stoppen? Dit boekje is een stappenplan vermomd als een prentenboek. Doel is je kindje van de fopspeen af te helpen.

Het prentenboek is ingedeeld in 15 stappen voor precies 15 dagen. Voor elke dag is er een verhaaltje en een (sticker)opdracht of spelletje. Het verhaal is eenvoudig maar doeltreffend. Het boek ziet er ook nog eens leuk sprookjesachtig uit en zal kinderen zeker aanspreken.


Of je kindje na 15 dagen inderdaad bereid is het speentje op te geven, valt natuurlijk te bezien. Maar dit boek heeft nog een extra verrassing in petto. Je zoon of dochter mag zijn geliefde speentje opsturen en ontvangt dan per post de echte troostmuis die voorkomt in het verhaal. Ook aan twijfelende ouders is gedacht, met de tips van Soesoe, de fopspenenfee.

Het prentenboek Stoppen met foppen bevat ook nog een losse kalenderplaat. Hierop kan je kind elke dag een sticker plakken. Verder is er een vel met beloningsstickers en een vel met spelletjesstickers die als opdracht in de illustraties kunnen worden geplakt. Bijzonder is wel dat de auteur eigenaresse is van Difrax, een leverancier van fopspenen. Zij speelt ook de fee Soesoe op de foto’s in het boek. Illustratrice Inge Nouws is kunstenares en illustreerde meer kinderboeken.

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *