Kinder-Produkten.nl testteam: Marieke en de Oefenlepel

Kinder-Produkten.nl heeft sinds kort een officieel team van testmama’s! Deze mama’s hebben een aantal artikelen uit ons assortiment ontvangen en zullen deze de komende weken uitgebreid testen en hun ervaringen opschrijven. De mama’s vertellen elke week via dit blog over hun ervaringen met onze artikelen. Vandaag: de Oefenlepel!

De komende weken zal Marieke vertellen over haar ervaringen met de Béaba oefenlepel. Marieke heeft een dochtertje van 14 maanden.

Ik ben Marieke, een moeder van een lief meisje van bijna 14 maanden.

Er wordt vaak aangeraden om je kind al vroeg zelfstandig te leren eten. Daarom geef ik mijn dochter regelmatig een normale lepel in haar handen en breng die dan naar haar mond. Maar als ik het haar zelf laat doen, ligt het eten overal, behalve in haar mond. Ze houdt de lepel vaak op zijn kop of zwaait er zelfs mee, zodat het eten in het rond vliegt. Niet echt ideaal als je rustig wilt eten met je kindje!

De Béaba oefenlepel van Kinder-Produkten.nl leek me ideaal om in ieder geval het probleem van op z’n kop houden te voorkomen, aangezien de lepel 360 graden zou moeten meedraaien en dus altijd recht blijft hangen. Dat gaan we eens testen!

De bezorging van Kinder-Produkten.nl

De lepel werd de dag na bestelling geleverd, een snelle service dus. Hij zat netjes verpakt in een kokertje, met gebruiksaanwijzing erbij. Die eerst maar eens lezen…

Het eerste gebruik met de Béaba oefenlepel

Wel prettig is dat de lepel zowel in de magnetron als in de vaatwasser kan, daar hoef je dus niet op te letten. Het handvat is makkelijk te verwijderen voor het schoonmaken en ook kan je deze vastklikken, zodat je zelf de lepel kan gebruiken om je kind eten te geven.

Dan maar eens zelf gebruiken om haar eten te geven. Door het handvat ondersteboven te draaien klikt de lepel vast en kan je hem als gewone lepel gebruiken. Ideaal als je kindje ouder wordt! Mijn dochter mocht eerst zelf de lepel eens inspecteren en dat vond ze reuze interessant! De oranje en groene kleur maakt hem dan ook erg aantrekkelijk voor de kinderen en de lepel is zelf erg stevig.

Béaba oefenlepel groen en oranje

Na een aantal happen wilde mijn dochter natuurlijk ook wel eens die lepel vasthouden. Nou daar gaan we dan; handvat losdraaien (erg handig, want zo heb je maar 1 lepel nodig voor allebei de doeleinden), eten erop en mijn dochter het handvat in haar handen stoppen. En jawel, de lepel bleef recht en het eten ging direct in haar mond. Ook de volgende happen gingen prima. Op een gegeven moment ging de lepel meer richting kin, dan richting haar mond en dan is het een nadeel dat hij draait, want doordat hij meedraaide op haar kin, morste ze nog steeds.

Desalniettemin, de eerste indruk is zeer positief! Zeker voor kinderen die al een beetje het principe van een lepel kennen is deze oefenlepel erg handig en zij zullen hierdoor ook veel positieve ervaringen in het zelf eten opdoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *