Kinder-Produkten testteam: Béaba oefenlepel week 1

Kinder-Produkten.nl heeft sinds kort een officieel team van testmama’s! Deze mama’s hebben een aantal artikelen uit ons assortiment ontvangen en zullen deze de komende weken uitgebreid testen en hun ervaringen opschrijven. De mama’s vertellen elke week via dit blog over hun ervaringen met onze artikelen. Deze week: de oefenlepel!

De komende drie weken zal Irene elke maandag vertellen over haar ervaringen met de Béaba Oefenlepel en Doobuddies. Irene heeft een zoontje van 13 maanden. Lees haar eerste ervaring met de Béaba Oefenlepel:

Hoi! Mijn naam is Irene en dit is mijn eerste ervaring met de Béaba oefenlepel!

Béaba oefenlepel test

Vorige week heb ik mijn eerste artikel ontvangen als testmama! Omdat ik een zoontje van dertien maanden heb leek de Béaba 360 graden oefenlepel mij wel wat. Mijn zoontje, Micah, is wat lui aangelegd. Hij wordt het liefste gevoerd en zelfs een papfles wil hij bij voorkeur languit bij papa of mama op schoot nuttigen. Het leek mij voor Béaba een enorme uitdaging om een lepel te maken die niet morst, want als Micah het lukt niet te knoeien met een lepel dan moet het wel een topuitvinding zijn!

De levering van de artikelen ging bij Kinder-Produkten.nl erg snel. Nadat ik doorgegeven had welke artikelen mijn voorkeur hadden had ik het de volgende dag al in huis. Nieuwsgierig als ik ben heb ik natuurlijk meteen de verpakking geopend en trof daar in goede staat de Béaba oefenlepel en de Doobuddies aan.

Het design van de oefenlepel

Ik vind het een mooie lepel en een echt Béaba product: het ziet er degelijk en stevig uit en heeft een speelse vormgeving die mij erg aanspreekt (en ik denk dat hetzelfde geldt voor kinderen). De oefenlepel draait om zijn as in het handvat, wat er voor zorgt dat de lepel niet op zijn kop kan en altijd horizontaal blijft. Daarnaast is de lepel diep en kan er veel eten in. Dit alles zorgt er blijkbaar voor dat peuters er niet mee kunnen morsen.]

De eerste test met de lepel

Dat wilde ik wel eens weten en heb de lepel meteen getest bij Micah! Het eerste hapje dat Micah kreeg met de lepel was een uitdaging, om het maar meteen moeilijk te maken ;-). Op het menu stond Kofta, een gerecht met rijst. Het resultaat? Een chaos! Maar goed, Micah moet natuurlijk nog even wennen aan zijn lepel. Het is natuurlijk iets helemaal anders voor hem en hij was zijn nieuwe bestek nog niet gewend.

Horizontale lepel

De volgende dag kreeg de oefenlepel een nieuwe kans! Deze keer stonden aardappelen met groenten en vlees op het menu. Dit ging al beter maar het was nog steeds een bende. Dit geldt ook voor de dagen die nog volgden. Ik was stiekem wel blij dat we door het mooie weer buiten konden eten en wat mij opvalt is dat Micah het toch presteert om de lepel op zijn kop te houden.

Voorlopige conclusie

Het is pas de eerste week en hij moet nog een beetje wennen. Het is niet zo dat kinderen opeens geen druppel meer morsen door de lepel en de ouders moeten goede begeleiding geven. We oefenen gewoon samen door. Het heet natuurlijk niet voor niks een oefenlepel!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *