Nieuw middel tegen hoofdluis

Nieuw product doodt luis in 15 minuten

Prioderm dimeticon is een nieuw product binnen het Prioderm assortiment. Prioderm dimeticon is een niet-chemisch werkend hoofdluismiddel, dat hoofdluis al in 15 minuten doodt. Prioderm dimeticon is een geurloze en kleurloze lotion in een 100 ml flacon met handige applicatortip waarmee je de lotion makkelijk over het haar kunt verdelen.

Werkzame stof: dimeticon

Prioderm dimeticon bestaat voor meer dan 95% uit dimeticon en heeft geen chemische werking.

Prioderm dimeticon dringt door in de ademhalingsorganen van de hoofdluizen zodat ze stikken. Hoofdluizen kunnen geen resistentie voor Prioderm dimeticon ontwikkelen. Prioderm dimeticon doodt hoofdluizen in slechts 15 minuten. Om de levenscyclus van de hoofdluis te doorbreken is het net als bij andere producten noodzakelijk om op dag 8 de behandeling te herhalen. In tegenstelling tot andere producten mag Prioderm dimeticon ook tijdens zwangerschap en de borstvoedingsperiode gebruikt worden. Het grote voordeel van dit middel is dat het hoofdluizen binnen 15 minuten doodt. In Denemarken is het product al jarenlang op de markt en heeft het veel tevreden gebruikers.

Effectiviteit

Prioderm dimeticon is uitgebreid onderzocht en effectief bevonden. Het onderzoek heeft uitgewezen dat 83.3% van de deelnemers luisvrij was na de tweede keer gebruik. Verder nemen vijftig scholen deel aan een online testpanel. Zij zullen Prioderm dimeticon uitproberen en hun ervaringen delen op internet. Voor het eerst wordt een hoofdluismiddel op deze wijze beoordeeld door gebruikers.

Online resultaten volgen

Iedereen kan de resultaten online volgen. De vijftig scholen in het Prioderm dimeticon testpanel bieden ouders een proefpakket van Prioderm aan als bij hun kind hoofdluis is gevonden. Zo’n proefpakket bestaat uit een verpakking Prioderm dimeticon, een netenkam, een uitgebreide kaminstructie en een gebruiksaanwijzing waarin staat hoe ouders het nieuwe product kunnen testen en hun ervaringen kunnen delen op de website. Iedereen kan op de website www.prioderm.nl de resultaten volgen.”

Epidemie

Elk nieuw schooljaar lijkt er wel een hoofdluisepidemie uit te breken. Lijkt, want eigenlijk is dat niet echt zo. De hoofdluizen worden alleen vaker na een vakantie ontdekt omdat dan veel scholen luizencontroles houden. Jaarlijks raken ruim 250.000 leerlingen besmet met hoofdluis. Dat is meer dan 10% van het aantal basisschoolleerlingen. Hoofdluis is een lastig probleem. Ouders herkennen het vaak niet meteen en er hangt nog altijd een taboesfeer rond het onderwerp. Basisscholen nemen veel taken op zich om hoofdluis en de verspreiding ervan te voorkomen. Pluiscommissies en kriebelmoeders controleren de kinderen. Actieve en betrokken ouders zijn essentieel als het gaat om het voorkomen van hoofdluizen.

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *