Luizen

Hoofdluis? Meteen aanpakken!

Luizen zijn niet gevaarlijk, maar wel super vervelend en razend besmettelijk. Bijna elke ouder met een kind op de lagere school krijgt er vroeg of laat mee te maken. Luizen wandelen namelijk via jassen aan de kapstok of tijdens een logeerpartij van het ene kind naar het andere.

Een oud misverstand is dat luizen wijzen op een gebrek aan hygiëne. De beestjes komen in de beste families voor. Want juist op schoon haar voelt een luis zich thuis. Wel is het belangrijk alert te zijn op jeuk bij je kinderen en de luizen meteen actief aan te pakken. Zo voorkom je een luizenplaag.

Kammen, wassen, stofzuigen

Zo makkelijk als je ze krijgt, zo lastig raak je luizen weer kwijt.Het is een hele klus, die begint met een lotion of shampoo die je bij de drogist kunt kopen. Behandel de kinderhoofdjes en herhaal die behandeling nog een keer na een week, als de eitjes (neten) uitkomen.

En verder: beddengoed wassen op 60º en kammen, kammen en nog eens kammen met een luizenkam. Stofzuig stoelen, ook in de auto en gooi de zak weg. Stop knuffels en haarborstels twee weken in een afgesloten plastic zak of 24 uur in de diepvries.

Voorkom luizen met speciale cape

Een luizencape op school maakt het luizen lastig om in de jas van je kind te kruipen. Een aanrader dus.

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *