Leren omgaan met geld

Bewustwording in de week van het geld

Voor veel ouders is de combinatie kinderen en geld een actueel onderwerp. Dat is maar goed ook. Door aandacht te besteden aan financiële opvoeding, bereid je je kind voor op financiële zelfstandigheid. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat dat niet alle ouders niet goed lukt. Van 13 t/m 19 september is het de week van het geld. Kinderen leren van alles over omgaan met geld.

De week van het geld is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Doel is hen beter te leren omgaan geld. Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd, ook op school, die in het teken staan van geld. Uitgangspunt: jong geleerd, is oud gedaan!

Overal activiteiten

De website www.weekvanhetgeld.nl biedt kinderen, docenten en ouders een overzicht van alle activiteiten in de Week van het geld. Met veel verslagen, compleet met foto’s en belangrijke feiten. Maar je kind vindt er ook verschillende gadgets zoals kleurplaten, stripverhalen, een digitale versie van de Week van het geld-krant, prijsvragen, links naar (geld)spelletjes en meer. Kinderen leren zo spelenderwijs omgaan met geld!

Leer je kind omgaan met geld!

Ook als ouder speel je een hele belangrijke rol. Ga daarom regelmatig met je kinderen in gesprek over geld. Andere ideeën: Breng samen een bezoek aan het Geldmuseum, speel een online Geldspel of praat over bijvoorbeeld reclame.

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *