Kinderopvang

Welke opvang kies je?

Als je zwanger bent en wilt blijven werken, ga je nadenken over kinderopvang. Wat past bij jou en bij je (nieuwe) gezin. Heel belangrijk is dat je je zelf goed voelt bij de opvang die je kiest.

Tegenwoordig worden vaak opa’s en oma’s ingezet om op te passen. Deze vorm van gastouderopvang wordt ook vergoed. Deze subsidie is zeker de moeite waard, maar wel aan regels gebonden. Kijk voor meer informatie eens op www.viaviela.nl

Misschien is er in jouw familie geen opvang mogelijk of kies je liever voor professionele opvang. Vaak gaat je baby dan naar een kinderdagverblijf of gastouder. Later, als je kindje ouder wordt, wordt dat (gedeeltelijk) de peuterspeelzaal en als het naar school gaat de buitenschoolse opvang.

Waar let je op?

  1. Sfeer:
    Kijk of de sfeer jou aanspreekt. Voel jij je lekker op die plek? Dan zal ook je kindje er wel kunnen aarden!
  2. Stel veel vragen:
    Hoe ziet een dag van een kindje bij de opvang van je keuze eruit?
  3. Veiligheid:
    De veiligheid is geregeld in de Wet Kinderopvang. Informeer bij de opvang wat ze doen om de veiligheid te waarborgen. Denk dan aan de veiligheid van de omgeving (geen grote afstapjes, zijn trappen afgeschermd met een hekje, hebben meubels geen scherpe hoeken) en vraag ook hoe de leidsters zelf met veiligheid. En wat doen ze als er toch een keer iets misgaat?

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *