Kinder-Produkten testteam: Dooky week 3

Kinder-Produkten.nl heeft sinds kort een officieel team van testmama’s! Deze mama’s hebben een aantal artikelen uit ons assortiment ontvangen en zullen deze de komende weken uitgebreid testen en hun ervaringen opschrijven. De mama’s vertellen elke week via dit blog over hun ervaringen met onze artikelen. Vandaag: Dooky!

Deze week zal Marieke voor het laatst vertellen over haar ervaringen met de Dooky. Marieke heeft een dochtertje van 14 maanden. Lees haar ‘laatste’ ervaring met de Dooky:

Blog 3: De 3e week en de conclusie

Alweer de laatste testweek van de Dooky voor mij en wat een rare week was dit. Eerst heel erg heet en vervolgens ineens alleen maar regen.
Niet echt weer om er lekker op uit te trekken, dus heb ik Dooky deze week ook niet zoveel gebruikt. Afgelopen dinsdag zijn we nog wel even wezen wandelen en wilde ik Dooky nog gebruiken tegen de zon, maar het was al erg warm onder de kap en door Dooky ervoor te hangen, werd het wel erg broeierig en benauwd.

Maar gelukkig heb ik de 2 weken daarvoor wel uitgebreid kunnen testen, dus denk ik dat ik toch wel een goede conclusie kan trekken.

Dooky is van erg goede kwaliteit, de stof is stevig en hij is makkelijk te bevestigen.
Wel moet je even goed kijken dat je kind hem niet zomaar kan lostrekken.

Ik denk dat Dooky vooral geschikt is voor gebruik bij een wandelwagen met reiswieg en de Maxi-Cosi. Dus eigenlijk voor de kleine kinderen. Als je dan onderweg bent, slaapt je kind nog veel in de wandelwagen of Maxi-Cosi en dan is Dooky erg prettig, zeker tegen de zon en eventueel wind. Terugdenkend aan toen mijn dochter nog maar een paar maanden was, was dit ook de periode waarin ik de Dooky eigenlijk had willen gebruiken.

Nu merk ik dat ik eigenlijk met mijn dagplanning toch vaak rekening houd met de slaaptijden van mijn dochter en ben ik rond die tijden vaak gewoon thuis, zodat zij in haar bed kan slapen. Als we onderweg zijn, wil ze meestal toch om zich heen kijken en slaapt zij eigenlijk niet of nauwelijks, behalve als ze echt heel erg moe is.
En zoals ik eerder schreef, gebruik ik Dooky eigenlijk nu niet meer tegen de zon of wind, omdat een petje, een dikkere jas of de kap van de wandelwagen dan volstaat.

Ik wil Dooky dan ook zeker aanraden voor ouders met een pasgeboren kleintje, tot de leeftijd dat ze in het zitje van de wandelwagen of de buggy kunnen. Mijn Dooky doe ik ook echt niet weg, maar bewaar ik voor hopelijk ooit nog een tweede kindje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *