Kinder-Produkten testteam: Doobuddies week 2

Kinder-Produkten.nl heeft sinds kort een officieel team van testmama’s! Deze mama’s hebben een aantal artikelen uit ons assortiment ontvangen en zullen deze de komende weken uitgebreid testen en hun ervaringen opschrijven. De mama’s vertellen elke week via dit blog over hun ervaringen met onze artikelen. Deze week: de Doobuddies!

Deze week zal Irene verder vertellen over haar ervaringen met de Béaba Oefenlepel en Doobuddies. Irene heeft een zoontje van 2.5 jaar. Lees haar tweede blog met de Doobuddies ‘zelf opruimen’:

Blog 2: Doobuddies ‘Zelf opruimen’

doobuddies2Vorige week was ik al zeer positief over de Doobuddies en ook deze week zal mijn blog lovend zijn.

Wat een geweldige uitvinding! Victor de Mier maakt opruimen leuk voor Kian.

Eerder konden we hem niet in beweging krijgen en nu gaat meneer soms al uit zichzelf opruimen. Sterker nog, hij maakt soms expres een bende. Hij kiepert een mand tijdschriften om, zodat hij het daarna weer kan opruimen en vraagt vervolgens of hij mag krassen. Hij vindt het super om zelf een vakje open te krassen met een muntje en wanneer Victor tevoorschijn komt is hij weer helemaal blij. Hij mag overigens zelf een vakje uitkiezen, alleen het eerste en het laatste vakje liggen vast. Het zal voor Kian een grote beloning zijn om het laatste vakje open te krassen, want juist die wil hij steeds openen. In dit vakje schijnt een code te staan die we kunnen invullen op de site van Doobuddies en Kian verdient daarmee een extra pluim.

Het boekje van Victor de Mier kan worden gebruikt als aanmoediging of als beloning.

We zouden hem kunnen voorlezen na het krassen, maar dat vervalt wel vaak. Kian is er niet echt in geïnteresseerd. Voor hem is de krasposter de grootste beloning. Dit boekje is meer een soort aanmoediging. Victor kan het, dus jij kan het ook, dat idee. En zou wellicht kunnen werken wanneer we Kian niet kunnen motiveren om op te ruimen als de krasposter straks open gekrast is. Misschien komen we daar komende week achter, want Kian is al een behoorlijk eind op weg naar het laatste vakje.

Er zijn meerdere Doobuddies op de markt. Nu ik weet dat het zo goed werkt zou ik ook ‘aankleden’ en ‘zindelijkheid’ binnenkort kunnen proberen. Een dergelijk beloningssysteem werkt gewoon super bij peuters. Volgende week zal ik met mijn eindconclusie komen en hopelijk weet ik dan ook hoe Kian functioneert zonder de krasposter en of hij nog steeds opruimt met het boekje als beloning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *