Kinder-Produkten testteam: Béaba oefenlepel week 3

Kinder-Produkten.nl heeft sinds kort een officieel team van testmama’s! Deze mama’s hebben een aantal artikelen uit ons assortiment ontvangen en zullen deze de komende weken uitgebreid testen en hun ervaringen opschrijven. De mama’s vertellen elke week via dit blog over hun ervaringen met onze artikelen. Deze week: de oefenlepel!

De komende drie weken zal Irene elke maandag vertellen over haar ervaringen met de Béaba Oefenlepel en Doobuddies. Irene heeft een zoontje van 13 maanden. Lees het laatste deel van de Béaba Oefenlepel:

Blog 3: Beaba Oefenlepel

Het gaat super met Micah en zijn lepel. In het begin moesten de twee even aan elkaar wennen, maar na wat oefenen gaat het nu prima. Oké, er ligt heus nog wel wat eten onder zijn stoel, maar er gaat overwegend eten zijn mond in. En hij vindt zelf eten met de Béaba oefenlepel leuk om te doen.

oefenlepel-irene-3

We gebruiken de lepel nu een paar keer per dag, tijdens het fruithapje, het avondeten en het bijbehorende toetje.

Daarna verwijder ik het handvat van de lepel, in verband met etensresten, en gaan ze de vaatwasser in. De lepel is dan weer klaar voor de volgende dag, want eigenlijk gebruiken we nu geen andere lepel meer. Ik weet niet of dit een probleem wordt straks. Wellicht moet hij dan juist weer wennen aan een ‘normale’ lepel. Maar goed, dan is meneer iets ouder en zal het ook wel weer goed komen.

Het eten zelf opscheppen vindt Micah nog wat lastig. Immers, de lepel beweegt. Ik zou de lepel dan eerst vast moeten zetten, dan kan hij opscheppen en dan moet ik hem weer losdraaien. Dit zal ook wel gewoon een kwestie van oefenen zijn, want dit heeft hij ook nog nooit gedaan met een ‘normale’ lepel. Doordat de lepel diep is, blijft al het eten goed in de lepel liggen, ook het vloeibare eten. Wat dat betreft kan hij perfect zelf het eten oplepelen zonder dat het er weer uitvalt.

De lepel heeft overwegend voordelen

, en de nadelen die ik op dit moment zie zouden na wat oefenen volgende week geheel weg kunnen zijn. Het is zeer positief dat hij uit elkaar in de vaatwasser kan. Er blijven zo geen etensresten tussen de lepel en het handvat. Een voordeel is dat de lepel meedraait en diep is, zo wordt het knoeien zeer beperkt. Daarnaast is de lepel door zijn kleur, in ons geval paars/groen, zeer interessant voor kinderen. Ik zou de lepel aan iedereen aanraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *