Kinder-Produkten testteam: Béaba oefenlepel week 2

Kinder-Produkten.nl heeft sinds kort een officieel team van testmama’s! Deze mama’s hebben een aantal artikelen uit ons assortiment ontvangen en zullen deze de komende weken uitgebreid testen en hun ervaringen opschrijven. De mama’s vertellen elke week via dit blog over hun ervaringen met onze artikelen. Deze week: de oefenlepel!

De komende drie weken zal Irene elke maandag vertellen over haar ervaringen met de Béaba Oefenlepel en Doobuddies. Irene heeft een zoontje van 13 maanden. Lees het vervolg op de Béaba Oefenlepel:

Blog 2: Beaba oefenlepel

We zijn alweer een week verder met de Beaba oefenlepel en Micah is al behoorlijk gewend. Met een beetje hulp gaat het eten met de lepel uitstekend. Ik schep voor Micah op en hij kan niet wachten om
de lepel in ontvangst te nemen. Zoals ik in de eerste blog al schreef, de oefenlepel is een speelse kleurige lepel en het spreekt kinderen aan. Dat blijkt wel, want Micah zet het op een brullen wanneer het opscheppen van het eten in zijn ogen te lang duurt.

Uiteraard eet het mannetje nog steeds niet zonder te morsen,

dit zou ook een illusie zijn met een dreumes van bijna 14 maanden, maar omdat de lepel draait zit hij vaak goed voor de mond. En kan
Micah zonder enige moeite het eten naar binnen werken. Er zit dus ten opzichte van de eerste week zeker progressie in en ik ben zeer optimistisch over de lepel.

oefenlepel-ireneWe gebruiken de lepel nu elke avond tijdens het eten en dat gaat prima. We hebben eigenlijk alles wel gegeten, aardappels, groenten, vlees, pasta en rijst. Vlees viel overigens wel snel van de lepel, maar dat is wellicht meer geschikt voor een vork. En dit brengt mij eigenlijk meteen bij de volgende vraag; is er ook een Béaba oefenvork? Dit zou denk ik ook kunnen werken.

Ik heb de lepel nog niet geprobeerd met vloeibaar voedsel, zoals een fruithapje of een toetje. Dit zal ik komende week gaan testen. Micah is nu in ieder geval al aardig gewend aan de lepel dus ik denk dat dat ook wel goed moet gaan. Daarnaast geef ik hem deze week een nieuwe uitdaging, zelf het eten opscheppen met de lepel. Dat kan nog een mooi verhaal opleveren;-)

Jullie lezen mijn bevindingen en de eindconclusie volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *