Kinder-Produkten.nl testteam: Marieke en de Oefenlepel deel 3

Kinder-Produkten.nl heeft sinds kort een officieel team van testmama’s! Deze mama’s hebben een aantal artikelen uit ons assortiment ontvangen en zullen deze de komende weken uitgebreid testen en hun ervaringen opschrijven. De mama’s vertellen elke week via dit blog over hun ervaringen met onze artikelen. Vandaag: de Oefenlepel!

Deze week zal Marieke haar laatste erveringen met de Béaba oefenlepel vertellen. Marieke heeft een dochtertje van 14 maanden.
Dit is alweer de derde en laatste blog die ik als testmama over de Béaba oefenlepel ga schrijven.

Afgelopen week heb ik weer veel geprobeerd te oefenen met mijn dochter in het zelf eten met de oefenlepel. Zij vindt het nog steeds erg interessant om ermee te spelen, maar eten ho maar!
Ze zit nu in de fase dat ze heeft ontdekt dat met je handen eten eigenlijk veel makkelijker is.
Dus zelfs als ik haar eten wil geven met de oefenlepel weigert ze om haar mond open te doen.
Maar zet ik het bord voor haar neer zonder lepel, dan eet ze op haar gemak haar hele bord leeg met haar handen.

Voor de oefenlepel was dit dus niet echt een geslaagde testweek.
Maar na drie weken testen, denk ik dat ik wel een duidelijke conclusie voor mezelf heb getrokken.

Zoals ik in eerdere blogs al schreef is de lepel eigenlijk altijd te gebruiken, zowel door jezelf als door je kind (wanneer hij/zij er aan toe is). Dus qua functionaliteit werkt hij prima!
De kleurtjes zijn aantrekkelijk, de maat is goed en ook de diepte en breedte van de lepel zijn erg prettig. Al met al dus zeker een goed product.

Wel wil ik nog even iets opmerken over de 360 graden draaibaarheid. De lepel kan inderdaad 360 graden draaien in het handvat, alleen draait hij voor je kindje maar 180 graden echt vrij mee. Als je hem recht houdt draait hij dus 90 naar voren en 90 graden naar achteren mee.
Verder gaat hij niet, want dan kom je bij de vaste stand waar je hem in kan klikken.
Dit is dus ook de reden dat als de kinderen hem op zijn kop houden, ze er toch mee kunnen knoeien, aangezien de lepel dan niet helemaal meedraait. Het gaat dus echt meer om de kleine polsbewegingen, net teveel voor- of achterover, die de lepel opvangt.

Het oefenen met mijn dochter is helaas niet helemaal gelopen zoals ik had verwacht, omdat ze er meer mee ging spelen dan hem echt te gebruiken om te eten, maar dit komt denk ik omdat zij misschien net nog te jong voor de lepel is, of er gewoon nog niet helemaal aan toe is om zelf te eten met de lepel.
Echter als je er gewoon steeds mee blijft oefenen, zal je kind door deze lepel denk ik wel sneller zelf leren eten. Dus ik wil hem absoluut aanraden aan andere ouders die hier mee bezig zijn! Wij zullen hem ook zeker blijven gebruiken en ermee blijven oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *