Kinder-Produkten.nl testteam: Marieke en de Oefenlepel deel 2

Kinder-Produkten.nl heeft sinds kort een officieel team van testmama’s! Deze mama’s hebben een aantal artikelen uit ons assortiment ontvangen en zullen deze de komende weken uitgebreid testen en hun ervaringen opschrijven. De mama’s vertellen elke week via dit blog over hun ervaringen met onze artikelen. Vandaag: de Oefenlepel!

De komende weken zal Marieke vertellen over haar ervaringen met de Béaba oefenlepel. Marieke heeft een dochtertje van 14 maanden.

Blog 2: Week 2 van het testen

Na twee weken testen kan ik zeggen, dat ik helaas iets minder enthousiast ben over de oefenlepel. In de eerste week was mijn dochter nog echt wel onder de indruk van het feit dat ze zelf de hapjes goed in haar mond kreeg.

oefenlepel2Maar nu ze de lepel steeds vaker in handen krijgt, vindt ze het toch ook wel erg leuk om ermee te spelen. Ze houdt de lepel in alle mogelijke standen, ook rechtop, waardoor het eten er alsnog vanaf valt. Op dit moment vindt ze vooral de achterkant (waar het gewichtje zit wat de lepel recht moet houden) erg interessant. Ze steekt dan ook vaker dit deel van de lepel in haar mond, dan het gedeelte waar het eten op zit.

Als ik haar zelf eten geef met de lepel in de vaste stand, gaat het prima.
Hiervoor gebruik ik de lepel dan ook regelmatig. Dat is dan ook wel een voordeel van de lepel. Ook als je kind nog niet toe is aan het zelf eten kan je de lepel goed gebruiken.

Tijdens het eten kan je dan gewoon af en toe de lepel aan je kind geven, zodat deze toch kan wennen aan het zelf eten. En op het moment dat je kind eraan toe is en de lepel kan vasthouden zoals het ‘moet’, zal je kind al snel zelfstandig kunnen eten.

Ook wil ik nog even opmerken dat de diepte en breedte van de lepel erg prettig zijn.
Er kan precies genoeg eten op voor een goede hap (niet teveel, maar ook niet te weinig).
Ook de lengte van de lepel is goed. Bij lange lepels zie je vaak dat kinderen de lepel niet goed naar de mond kunnen brengen, maar dat is bij de oefenlepel niet het geval.

Ik zal de lepel zeker wel blijven gebruiken, omdat (zoals ik hierboven al vermeldde) hij ook als gewone lepel te gebruiken is. En ik ga ervan uit dat het interessante van de lepel er vanzelf vanaf gaat en mijn dochter erachter komt dat het toch echt het handigst is als ze gewoon de kant met het eten in haar mond stopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *