Jong & moeder

Jong moeder worden

Als je moeder wordt, komt er veel op je af. Dat geldt zeker als je onder de twintig bent. Misschien studeer je nog en woon je thuis. En hoe regel je het financieel? Het Fiom ondersteunt.

Als je jong moeder wordt, kan dat zijn omdat je er bewust voor kiest of omdat het je overkomt. De Fiom kan je in beide gevallen meer informatie geven over je rechten en plichten, over je financien, huisvesting en over opleiding en werk.

Maar heel fijn is dat je  ook contact kunt leggen met andere jonge ouders. Op de website vind je verhalen, dagboeken en meer. Kijk op www.tienermoeders.nl. Ook jonge vaders kunnen hier terecht!

Bewuste keus

Annet Heijerman koos er bewust voor om op jonge leeftijd moeder te worden. Ze schreef er het boek Moeder worden voor je 25ste over. Ze schrijft daarin over onze maatschappij die is ingesteld op ‘eerst je carriere dan pas een kind’. Was het een ongelukje?, vroegen mensen haar vaak. Heijerman pleit ervoor dat vrouwen  zelf de keuze voor een kind op elke leeftijd kunnen en mogen maken.

Interessante folder

De Fiom geeft een folder uit: ‘Jong en een kind’, Praktische informatie voor jonge ouders en aanstaande opa’s en oma. Deze kun je downloaden via www.tienermoeders.nl.

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *