Huidverzorging in de zwangerschap

Zwanger? Besteed extra tijd aan je huid

Ook je huid verandert als je zwanger bent. Door jezelf goed te verzorgen, voorkom je onder andere striae.

Tijd voor een ander product

Wist je dat je reuk en smaak verandert als je zwanger bent? Het kan dus zijn dat je vertrouwde producten voor jou opeens anders gaan geuren op je huid. Misschien tijd om jezelf te verwennen met iets nieuws?

Extra talg

Hormonen stimuleren de aanmaak van talg waardoor je huid wat vetter wordt en je mee-eters en puistjes kunt krijgen. Het kan dus handig zijn om tijdelijk van dagcrème te veranderen.

Striae

Striae ontstaan op de plaatsen waar de druk op je huid het grootst wordt: op je buik en borsten of bovenbenen.

De fijne, elastische vezels onder de huid knappen en ontstaan kleine barstjes. Zwangerschapsstriae zijn eerst rood-paars en verbleken later tot zilverwitte streepjes. Erfelijke aanleg speelt een rol. Dus als je moeder striae heeft, is de kans groter dat jij ze ook krijgt. Ben je al wat ouder, dan ben je in het voordeel. Jonge zwangere vrouwen hebben eerder striae dan vrouwen van wie de huid al wat slapper is.

Een speciale buikbalsem houdt je huid soepel en vermindert het strakke gevoel. Het is slim om in bad een badolie te gebruiken.

Ook na de bevalling

Vergeet jezelf niet een beetje als de baby er eenmaal is. Je huid kan nog wel wat extra steun gebruiken! Fijne producten zijn de BBBB-crème met arnica en paardenkastanje van VSM puur Mama en Bio Dermal bindweefsel crème voor buik, billen en benen is speciaal ontwikkeld om de huid op lastige plekken te verstevigen en weer strak te maken.

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *