Een goede omheining van de tuin

Een omheining als veiligheid voor je kind thuis

Wanneer een kind speelt is het niet geheel bewust van zijn omgeving. Zo kan het kind de straat oprennen zonder de naderende auto te hebben gezien. Of het kind valt in de sloot omdat hij deze over het hoofd zag. Dit kan je al grotendeels voorkomen door het speelterrein af te bakenen.

Beperking van het speelterrein

De tuin is een geweldige speelplek voor het kind. Er zijn veel dingen te ontdekken en te onderzoeken. Maar er zijn ook vele gevaren. Om de gevaren hiervan te beperken kan je de grote van het gebied afzetten.
Een_goede_omheining_van_de_tuin

Dit doe je het gemakkelijkste door middel van een omheining. Zo beperk je meteen het speelterrein van het kind en kan hierdoor niet de straat opschieten of bij de buren belanden. Overigens zijn er nog genoeg ouders die ook in de tuin het kind aan een soort van kindertuigje vasthouden. Dit kan een rugzakje zijn of een los tuigje voor om de borst of de pols van het kind.

Eisen veilige omheining

  • Gebruik geen beplanting, kinderen kunnen zich hier doorheen worstelen.
  • Neem tussen spijlen een maximale afstand van 90 millimeter. Anders kan het kind zich er tussen wurmen.
  • Veranker het goed in de grond, het mag niet omvergeduwd worden.
  • Zet er een goed slot op, kinderen maken makkelijke sloten snel open.
  • Een minimale hoogte van 1.20 meter. Het kind mag er niet overheen kunnen.

Bescherming van buitenaf

Een goede omheining van de tuin biedt niet alleen bescherming van binnenuit. De omheining zorgt er ook voor dat ongewenst bezoek van derden moeilijk de tuin binnenkomt. Dit is ook gunstig voor de veiligheid van je kind. Zo kan hij rustig in de tuin spelen zonder het gevaar van een vreemde bezoeker.

 Meer toezicht

Door de omheining geplaatst te hebben heb je dus het speelterrein beperkt. Daarnaast heb je voor jezelf het toezicht houden makkelijker gemaakt. Want hoe kleiner de ruimte is waar je over moet waken, hoe makkelijker het is om het in de gaten te houden. Zo kan je dus meer en beter toezicht houden.

Al bij al, alleen maar voordelen aan een goede omheining van je tuin.

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *