De leukste Halloween decoratie om zelf te maken

Het is al weer bijna Halloween! En hoewel Halloween in Nederland niet zo groot is als in Amerika, is het toch ontzettend leuk om samen met de kinderen wat enge Halloween decoratie te maken. Hieronder staan een aantal leuke ideeën die makkelijk te maken zijn!

Glow in the dark aliens

leuk-voor-Halloween-ballon-met-glowstick-er-in-en-met-zwarte-stift.1392027303-van-esmeedoderleinDeze glow in the dark aliens zijn ontzettend makkelijk om te maken. Leuk voor in de tuin of voor in het huis!

Wat heb je nodig?

 • een paar witte ballonnen
 • een aantal glowsticks
 • zwarte viltstift

Hoe maak je ze?

Breek eerst de glowsticks. Zorg dat ze overal goed gebroken zijn zodat je extra veel licht hebt! Blaas daarna de ballon op en doe voordat je er een knoopje in legt één of meerdere glowsticks in. Het hangt af van de dikte van je ballon hoeveel sticks je er in moet stoppen. Als de ballonnen goed genoeg zijn opgeblazen en er een knoopje in zit, kan je met de viltstift er enge gezichten op tekenen!

Nu ze klaar zijn kan je de aliens overal hangen om een enge sfeer te creëren!

Mummie kaarsenhouders

Deze mummie kaarsenhouders zijn niet alleen hartstikke eng, maar ook nog eens super leuk om te maken met de kinderen! De kaarsjes kunnen ook buiten staan (als het niet te hard waait)! Dat ziet er nou toch eens eng uit, brrrr.

Wat heb je nodig?

 • een aantal glazen potjes (bijvoorbeeld lege potjes van de jam of pasta)
 • een rol verband
 • een aantal plakoogjes / wiebeloogjes
 • lijm
 • schaar
 • waxinelichtjes

Hoe maak je ze?

Erg-leuk-voor-Halloween.1379922095-van-angellove1968Zorg allereerst dat er iets op de tafel ligt voordat je deze enge mummie kaarsenhouders gaat maken. Laat mama of papa een tafelkleed neerleggen zodat er geen lijm op de tafel kan komen!

Maak de potjes eerst goed schoon. Knip daarna het verband in een aantal smalle lange stroken. Dit hoeft natuurlijk niet te netjes geknipt te worden, want mummies zien er natuurlijk ook niet netjes uit! Nadat je het verband in stroken hebt geknipt smeer je wat lijm op de potjes. Als er genoeg lijm op de potjes zit kan je het verband om het potje heen draaien. Dit mag je natuurlijk kris kras door elkaar doen, want zo krijg je een extra eng effect! Als het verband goed om het potje heen zit en de lijm is droog, dan kunnen de oogjes erop worden geplakt!

Als de potjes af zijn kan je kijken waar je hem in huis of in de tuin kunt neerzetten. Vraag aan mama of papa of zij je willen helpen met het kaarsje aansteken! Met deze enge mummie kaarsenhouders durft niemand meer langs je huis te lopen!

Mini frankenstein en pompoen

Wat heb je nodig?

 • plastic bekertjes in verschillende kleuren
 • LED kaarsjes (geen echte!)
 • een viltstift

Hoe maak je ze?

Dit-is-zo-leuk-voor-Halloween.1380056612-van-angellove1968Zorg eerst dat er iets op tafel ligt, net zoals bij de mummie kaarsenhouders. Zo zorg je er voor dat er niet per ongeluk stift op de tafel komt te zitten. Dit vinden papa en mama niet zo leuk!

Als alles klaar ligt kan het feest beginnen. Pak de bekertjes en teken hier enge gezichtjes op. Op een groen bekertje kan je Frankenstein tekenen, de witte bekertjes kunnen spookjes worden en de oranje een enge pompoenen!

Als je op alle bekertjes enge gezichtjes hebt getekend plaats je hier onder de LED kaarsjes. Je kan hier voor geen echte gebruiken omdat echte kaarsjes zuurstof nodig hebben om te branden en het plastic bekertje kan smelten. Zodra je de LED kaarsjes eronder hebt geplaatst ben je klaar!

Een gezonde Halloween

Omdat Halloween dit jaar op vrijdag valt, is het natuurlijk leuk om iets engs mee te nemen naar school. Je hebt hiervoor helemaal niet veel nodig!

Wat heb je nodig?

 • mandarijn
 • zwarte viltstift

Hoe maak je ze?

Gezonde Halloween mandarijntjesDeze enge mini pompoentjes zijn heel makkelijk te maken. Je pakt een mandarijntje en tekent hier een eng gezichtje op! Je kan dit wel alleen doen bij fruit waarvan je de schil niet op eet. Met deze enge mini pompoentjes kan je iedereen op school laten schrikken!

Enge spoken in de tuin!

Om iedereen af te schrikken kan je hele enge spoken in de tuin hangen. Door de wind lijkt het net alsof ze echt bewegen!

Wat heb je nodig?

 • kaasdoek
 • piepschuimballen in verschillende groottes (dit kan je ook vervangen door witte ballonnen)
 • viltstift
 • touw
 • schaar
 • nietmachine (of plakband)

Hoe maak je ze?

Enge spoken voor in de tuinTeken als eerste grote zwarte ogen op de piepschuimballen (of op de ballonnen). Zorg dat je de ogen goed zwart inkleurt zodat ze een extra spooky effect krijgen. Als je klaar bent met de ogen pak je het kaasdoek. Kijk eerst goed wat het midden van het kaasdoek is, want dit moet boven op het hoofd komen van het spook. Als het kaasdoek er goed overheen ligt maak je het doek van met een nietje. Als je gebruik maakt van een ballon kan je het doek met dubbelzijdig plakband aan de ballon bevestigen.

Het doek hangt nu goed over het hoofd heen, maar voor een extra eng effect kan je stroken knippen onderaan het doek. Als het spook klaar is maak je een touwtje vast bovenaan de ballon en kan je hem in de tuin ophangen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *