Boeken

Ik zoek, ik zoek een puberboek

Informatief voor ouders én kinderen is het Puberboek. Dit informatieve boek vertelt in eenvoudige woorden heel duidelijk wat er allemaal verandert als je in de puberteit komt. Het lichaam dat verandert aan de buitenkant en aan de binnenkant, het uiterlijk, omgaan met elkaar, relaties, zoenen – verkering en seks. De informatie is eerlijk maar ook lichtvoetig. Makkelijk te lezen door de korte hoofdstukken en geillustreerd met leuke tekeningen. Voor ouders en pubers die meer willen weten of in gesprek willen gaan over deze bijzondere periode.

Praten met je puber

Hoe blijf je in contact met een puber?

Psychologe Annette Heffels geeft tips en adviezen in dit aansprekende boek. Praten met je puber is geen boek met regeltjes over opvoeden, maar gaat over de relatie tussen ouders en pubers. Je ontdekt hoe pubers denken en dat zorgt voor meer begrip. Maar je leert ook hoe je hen kunt helpen om hun opvattingen te onderzoeken.

Maar een gezin met pubers is natuurlijk niet alleen aan het praten. Dit boek gaat daarom ook over grenzen stellen, regels en gescheiden ouders. Over school (huiswerk, faalangst, spijbelen enzovoort), vrienden (uitgaan, mobieltjes, msn, uiterlijk, vakanties), geld (zakgeld, baantjes, bestedingspatroon), roken, alcohol, drugs en seks. Echt een heel compleet boek, waar bijna alle ouders iets van zullen opsteken.

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *