Blaasproblemen

Kind met blaasontsteking? Probeer eens een sapje

Kinderen zijn kwetsbaar en daardoor een risicogroep als het gaat om urineweginfecties, zoals blaasontsteking. Al vanaf drie maanden kunnen vooral meisjes last hebben van terugkerende problemen. Natuurlijk wil je liever niet dat je kind regelmatig antibiotica moet gebruiken. Cranberrysap is een interessant en natuurlijk alternatief.

Professor Pietro Ferrara van het A. Gemelli ziekenhuis in Rome, onderzocht in opdracht van Ocean Spray het effect van cranberrysap op terugkerende blaasontsteking bij kinderen. In totaal werden 84 meisjes tussen de 3 en 14 jaar met terugkerende blaasontsteking onderzocht.

Uit de resultaten blijkt dat het dagelijks gebruik van cranberrysap, blaasontstekingen bij kinderen met meer dan de helft terug kan dringen. De cranberry bevat namelijk unieke antioxidanten die het de bacterie die blaasontsteking veroorzaakt, moeilijk maakt.

Cranberry voor kids

De Noord-Amerikaanse cranberry is bekend om het positieve effect op de blaas. Het besje zit bomvol krachtige antioxidanten, zogenaamde proanthocyanidines (PAC’s), die de hechting van bepaalde bacteriën aan de blaaswand beperken.

De E. Coli bacterie is verantwoordelijk voor het overgrote deel van de blaasontstekingen en spoelt door de PAC’s in cranberrysap het lichaam uit, zonder kwaad te doen. De cranberry is de enige fruitsoort die deze unieke antioxidanten bevat. Om de blaas doeltreffend te desinfecteren is het essentieel deze meerdere keren per dag volledig te legen – dus goed uit te plassen. Daarnaast is het raadzaam om twee glazen cranberrysap per dag te drinken voor het behoud van een gezonde blaas. In Nederland zijn de cranberrydranken van Ocean Spray in de supermarkt verkrijgbaar. Kijk ook op www.oceanspray.nl

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *