Kinder-Produkten testteam: Dooky week 1

Kinder-Produkten.nl heeft sinds kort een officieel team van testmama’s! Deze mama’s hebben een aantal artikelen uit ons assortiment ontvangen en zullen deze de komende weken uitgebreid testen en hun ervaringen opschrijven. De mama’s vertellen elke week via dit blog over hun ervaringen met onze artikelen. Vandaag: Dooky!

De komende weken zal Marieke vertellen over haar ervaringen met de Dooky. Marieke heeft een dochtertje van 14 maanden. Lees haar eerste ervaring met de Dooky:

Ik ben Marieke, een moeder van een lief meisje van bijna 14 maanden.

Mijn dochtertje en ik vinden het heerlijk om samen te wandelen en te winkelen, maar soms word je daar als babytje best moe van. Een buggy ligt lekker en tijdens lange wandelingen kan ze lekker slapen in de buggy. Het is soms niet prettig als het waait, regent of er een felle zon schijnt. Dit maakt een ritje in de buggy niet prettig. Ik heb zelf een oplossing bedacht door mijn vestje of dekentje over de buggy / kinderwagen te hangen; de Dooky leek me daarom een beter alternatief en erg leuk om te testen. Zou het inderdaad zo handig zijn?

Dooky: de eerste indruk

Dooky werd de dag na betaling bezorgd, de levering van Kinder-Produkten was dus erg snel! Hij zat netjes verpakt, inclusief het bevestigingsmateriaal voor aan de buggy. Met bevestigingsmateriaal bedoel ik ringen die je aan de buggy moet vastmaken. Hieraan wordt Dooky bevestigd. De ringen en Dooky waren snel en simpel te bevestigen aan de kap van de buggy en de kinderwagen. Met het klittenband kan je de Dooky oprollen en de touwtjes aan de onderkant maken het makkelijk om de buggykap vast te knopen aan de kinderwagen.

Het eerste gebruik met Dooky

 

DookyDe eerste keer dat ik Dooky ging gebruiken was mijn dochter erg moe geworden was tijdens een wandeling. Ik zette de buggy in de ligstand en deed de buggydoek naar beneden. De zijkanten knoopte ik vast. Eigenlijk ging het prima. Mijn dochter was zo moe dat ze al snel heerlijk lag te slapen in de schaduw. Helaas ging het de keren daarna wat minder goed. Ik wilde de Dooky gebruiken terwijl mijn dochter rechtop zat, omdat ze last had van de zon, maar toen ik ‘Dooky’ naar beneden liet hangen, hing hij eigenlijk een beetje in het gezicht van mijn dochter en dat vond ze natuurlijk niet zo leuk.

 

Dooky2

Maar daarvoor is een oplossing: het oprollen met de klittenband! Dooky bleef goed hangen aan het klittenband, maar mijn dochter vond het zo interessant, dat ze er eigenlijk steeds aan ging trekken, met als gevolg dat ze de ringen lostrok of zelfs de hele kap naar voren trok. Ook in de ligstand wilde ze nu continu met ‘Dooky’ spelen. Het werd zelfs een soort kiekeboe-spelletje. Op zich best leuk natuurlijk, maar niet het effect wat ik hoopte te bereiken.

De Dooky is van zeer goede kwaliteit en is makkelijk te bevestigen aan elke buggy of kinderwagen, maar zoals ik het nu zie (na 1 week gebruik) vooral geschikt voor wat kleinere kinderen, die nog niet zo nieuwsgierig zijn en alles netjes laten hangen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *