Bad en body

Baby in bad, samen genieten

Voor jouw baby is in bad gaan een van de hoogtepunten van de dag. Het zweven in het warme water herinnert je kleintje aan de baarmoeder. Tijd om samen te genieten.

Veel badproducten voor baby’s hebben olie als basis en zijn mild reinigend. Ook een milk voor in bad is heerlijk zacht. Gebruik geen gewone babyolie. Deze blijft op het water drijven en kan, als je baby per ongeluk badwater binnenkrijgt, in de longetjes terechtkomen.

Na het badje is het tijd voor uitgebreide verzorging. Pasgeborenen hebben een superzacht, maar ook heel dun en kwetsbaar huidje. De huid kan er wat droog en schilferig uitzien. Een goede verzorging met zachte producten is belangrijk en heel fijn. Gebruik na het afdrogen een lekkere bodymilk of babyolie. Naast de hele bekende producten zoals van Zwitsal kun je ook eens een merk als Weleda proberen, dat 100% natuurlijk is.

Oogjes en oren

Babytjes hebben de eerste weken na de geboorte soms vieze oogjes, omdat de traanbuis niet helemaal goed werkt. Je kunt proberen deze met je (schone) vinger te masseren, van onder de ooghoek langs de neus omhoog. Je kunt het oog schoonmaken met een gaasje met afgekoeld gekookt water.

Met een wattenstaafje kun je het gehoor beschadigen. Maak alleen de oorschelp schoon met een watje of doekje en eventueel wat babyzeep.

Nageltjes knippen

Nageltjes kunnen vlak na de geboorte al vrij lang zijn. Je baby krabt zich dan soms in het gezicht. Knip de nageltjes in de eerste zes weken nog maar niet. Ze zijn zo broos dat ze makkelijk scheuren, zodat een ontsteking ontstaat. Zijn baby’s nageltjes erg lang, bijt er dan voorzichtig een stukje af.

Naveltje

De navelstomp maak je schoon met alcohol. Vervolgens leg je er los een schoon gaasje op. De verloskundige doet je dit meestal vlak na de geboorte voor. Als het stompje is afgevallen en de navel droog is, kun je deze op dezelfde manier verzorgen als de rest van de babyhuid.

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *